Sahabat Lebai

Islam wajib bersatu

Kita banyak menyaksikan kekejaman kaum kafir terhadap umat Islam di serata dunia.

Mengapa umat Islam masih tidak mahu insaf dan bersatu demi perpaduan umah.

Selagi umat Islam berpercah belah, selagi itu lah kaum kafir mengambil kesempatan menindas umat Islam.

Bersatu lah umat Islam sebelum kehilangan kuasa politik dan kuasa memerintah.

Saturday, July 25, 2009

PAS yang taksub kepada DAP

Makin sehari semakin nampak jelas PAS bertambah taksub kepada DAP. Seninggakan ada ahli PAS yang sudah beranggapan 'PAS itu DAP, DAP itu PAS!' Tetapi malangnya, DAP tidak pernah beranggapan begitu, sebaliknya mereka tetap berkata bahawa DAP itu tetap DAP.

Baru2 ini berlaku kematian seorang pegawai khas kepada EXCO DAP Selangor - lihat bagaimana PAS bersimpati, hingga ada yang sanggup ikut 'sembahyang mayat' mendiang itu. Berteriak sana sini kunun untuk menuntut keadilan.

Kematian misteri seorang 'siswazah wanita' di sebuah University tidak pernah PAS buat macam kematian pewawai khas EXCO DAP itu. Wanita itu rakyat negeri Kelantan pula. Mengapa PAS bersikap talam dua muka dalam hal ini.

Sebagai bukti yang jelas dan nyata kepada apa yang telah berlaku di Kedah. Kerajaan Tempatan cuma runtuhkan "rumah potong babi" sahaja. Lihat betapa bengkengnya DAP terhadap PAS, terus keluar Pakatan Rakyat. Kesian tengok MB PAS, terus dia pergi mengadap 'mencemar duli' kepada 'raja DAP' LKS untuk berunding dan memohon ampun dan maaf jika ada melaku kan kesalahan menyinggung hati dan perasaan DAP.

Sekarang DAP Kedah sudah ada pengiktirapan dalam pentadbiran di Kedah. Segala apa perubahan dibuat mesti bincang sama DAP dulu.

Berlainan pula di P Pinang, ada seorang ADUN PAS - jadi 'tunggul kayu reput', langsung tidak berguna.

Jika inilah caranya sikap PAS, tidak mistahil PAS akan menjadi parti 'tumpangan' sahaja dalam Pakatan Rakyat.

5 comments:

eXception said...

Hu hu hu PAS kena mandrem dek DAP... Ok lebai mangkuk, blog anda telah tersenarai di Bursa Saham KL, eh silap... silap.... dalam my blog list ajer... heh heh heh...

eXception - Bukan Sekadar Blog Picisan

konek said...

A typical corrupted spin media of corrupted Umno!

Utusan Binatang.

no brain leader said...

MCA remains lapdog of Umno, coward, hypocrite, super cronyism whoever its president is, and totally hopeless as far as most fair-minded Malaysians are concerned!

vesewe said...

Umno/BN component parties and their cronies/EC/MACC/PDRM - No. 1 liar and public enemy, bunch of corrupted, despicable, racist morons rotten to the core!

malaysia.suarademokrasi said...

minta tuan blog follow blog saya :)