Sahabat Lebai

Islam wajib bersatu

Kita banyak menyaksikan kekejaman kaum kafir terhadap umat Islam di serata dunia.

Mengapa umat Islam masih tidak mahu insaf dan bersatu demi perpaduan umah.

Selagi umat Islam berpercah belah, selagi itu lah kaum kafir mengambil kesempatan menindas umat Islam.

Bersatu lah umat Islam sebelum kehilangan kuasa politik dan kuasa memerintah.

Tuesday, April 13, 2010

BN tiada masalah merampas kembali P94 Hulu Selangor dari PR.

Kekalahan BN di P 94 Hulu Selangor pada PRU 12 tidak akan berulang lagi pada PRK yang akan diadakan pada 25 April ini. Kebijaksanaan PM kita untuk mengekalkan MIC bagi merebut kembali P 94 adalah satu tindakan yang tepat.

P 94 Hulu Selangor adalah kubu kuat BN yang tidak mudah di tawan oleh pembangkang. Kemenangan PKR dengan majoriti 189 undi pada PRU 12 yang lepas se mata2 kerana calun nya yang berasal dari UMNO dan pernah menjawatan jawatan yang tinggi dalam UMNO serta telah banyak berjasa kepada penduduk Hulu Selangor.

Kini PKR sudah tiada lagi calun yang sehebat itu lagi. Calun2 yang ada dalam PKR cuma orang biasa yang tidak pernah ada berjasa kepada penduduk P 94 Hulu Selangor. Kemenangan PKR di P 94 Hulu Selangor akan tinggal menjadi sejarah yang tidak akan berulang kembali.

BN sudah pasti akan meraih se kurang2 nya 10% undi dari kaum india dan 15% dari kaum cina. Kaum melayu dari UMNO akan memberi sokongan penuh se kurang2 nya  40%, dengan perkiraan ini sudah pasti BN akan menang mudah di P 94 Hulu Selangor.

PKR hari ini sedang berada dalam keadaan kucar kacir dan tidak menentu arah tuju nya. Ramai pemimpin2 atasan nya sudah sedar dan bertindak keluar meninggalkan PKR. Penyokong2 nya dari kaum cina dan india juga sudah hilang kepercayaan nya terhadap PKR. Selama PR memerintah Selangor tidak ada langsung program2 yang di buat khas untuk kaum india.

Kaum india sedar bahawa tiada parti lain selain BN sahaja yang boleh membela masib semua kaum di Malaysia ini. BN pasti akan menang mudah dengan majoriti yang ber ganda2 lebih besar dari PRU 12 yang lepas.

3 comments:

Hashim said...

Kami nak Melayu UMNO atau Melayu APACANO sebagai calon MP bukan MIC...ini kawasan terbesar manoriti UMNO.

ISAC said...

Salam ziarah.

Tuan mohon linkkan dengan blog kawan; http://bumiyang.blogspot.com/

tok janggut putih said...

Melayu ke siapa ke yg jadi calun yg penting calun itu bolih buat kerja dan tunai janji jangan janji P/raya saja habis P/raya tinggal janji saja macam yg lepas habuk pun tarak yg merana rakyat juga.