Sahabat Lebai

Islam wajib bersatu

Kita banyak menyaksikan kekejaman kaum kafir terhadap umat Islam di serata dunia.

Mengapa umat Islam masih tidak mahu insaf dan bersatu demi perpaduan umah.

Selagi umat Islam berpercah belah, selagi itu lah kaum kafir mengambil kesempatan menindas umat Islam.

Bersatu lah umat Islam sebelum kehilangan kuasa politik dan kuasa memerintah.

Friday, August 21, 2009

Bertindak Tegas Sebelum Terlambat

Perdana Menteri Malaysia

YAB DSNTR sebagai Perdana Menteri Malaysia harus segera bertindak menghapuskan petualang2 negara yang sedang bermaharajalela. Petualang2 negara ini sudah menjadi terlampau biadap dan berani bertindak ikut suka hati mereka.

Saban hari mereka menabur fitnah dan mem buruk2 kan kerajaan yang memerintah. Terutamanya di lama2 blog yang pro Pakatan Rakyat. Ceramah2 yang mereka anjurkan juga telah banyak menghasut rakyat membenci kerajaan. Perbuatan mereka ini sudah melampaui batas. Jika tidak dibendung dengan segera, keselamatan negara akan terancam.

Perdana Menteri sepatutnya tidak membiarkan ianya terus berlarutan sehingga ketahap yang tidak boleh dikawal lagi. Ini akan menjadikan negara jadi huru-hara dan kacau-bilau. Yang mendapat susah ialah rakyat jelata yang tidak berdosa.

Tindakan utama yang patut di buat oleh kerajaan ialah 'mengharamkan ceramah2 politik', keduanya mengawasi blog yang anti-kerajaan. Mereka yang bertanggung-jawab mesti dihukum mengikut undang2 ISA kerana mengancam keselamatan negara.

Segeralah bertindak sebelum terlambat.

9 comments:

YANG GAMBI said...

Salam,

Kawan setuju sangat pendapat tuan, ceramah politik PAS perlu diharamkan di kampung-kampung, selain menghasut, memutarbelit atas dasar Islam, mereka juga mengambil kesempatan mengaut dan menipu duit rakyat atas dasar jihad......

Anonymous said...

Usaha DS Najib dan menteri kabinetnya membersihkan BN harus diberikan sokongan kuat.

Harap sebarkan berita tindaktanduk mereka yang enggan bertaubat :

http://masammanis.wordpress.com/2009/08/21/tolong-jangan-melibatkan-ds-najib-mencemar-nama-bn-tiong-king-sing-dari-kuala-dimensi-dan-pkfz/


Demi Negara Tercinta

bakmaipungkoq said...

Belajarlah cara parti pap Spura memerintah. Masaalah kita terlalu beri muka dan dalam masa yg sama mungkin juga kerajaan ragu2 bertindak kerana terasa mereka juga tidak sebersih sebagaimana sepatutnya. Jgn lah berteriak soal integriti jika kita sendiri tidak mengamalkannya.

wak-labu said...

Sokongan PAS terhadap DAP sebenarnya menjurus kepada kehancuran kuasa politik melayu/Islam.

Apa yang perlu sekarang ada pehak yang berani bertindak untuk menyelamatkan kuasa politik melayu/Islam.

UMNO di bawah pimpinan DSNTR juga tidak berani bertindak kerana masih lagi mahukan sokongan dari kaum bukan melayu/Islam.

Akhirnya kuasa politik melayu/Islam musnah kerana perpecahan ideologi politik melayu/Islam itu sendiri.

Anonymous said...

Bagaimana pula dengan ceramah2 UMNO nak kena haramkan jugak ker!...
Memang UMNO jenis haramjadah.

Ibnu Zulkifli said...

bagus2...biaqpi negara kita tkda demokrasi...ceramah UMNO semua dibolehkn lepas 2 ceramah yng anti kerajaan diharamkan...baguih2..biaq pi si Rosmah tu perabih duit shopping tkde orng nk timbulkn isu ni...biaqpi kes Altantuya tergantung tkde orng yng kesah...baguih2..inilh negara 1Malaysia yng kita mahukn...

Anonymous said...

Ceramah2 parti pembangkang cuma meracuni fikiran rakyat dengan menghasut rakyat yang bodoh buta tuli.

Negara kita adalah salah satu negara yang termaju dirantau ini berkat dari pemerintahan BN.

Itu sebab ber duyun2 pendatang haram dari luar datang cari makan di sini.

Mengapa tiada rakyat Malaysia yang keluar pergi cari makan ke Indonesia, Myanmar atau Bangladesh?

Jangan Fikir ikut kepala lutut, gunakan otak yang waras jika ada.

faizal said...

SEBELUM BERPUASA PERBETULKAN AKIDAH IAITU ISLAM ADALAH CARA HIDUP DAN AJARAN.

BUKAN HANYA IBADAH DAN AGAMA.

ISLAM UNTUK SEMUA TANPA MENGIRA BANGSA DAN KAUM.MELAYU TAK SEMESTINYA ISLAM.ISLAM TAK SEMESTINYA MELAYU.

ISLAM HANYA PINJAMAN DAN BOLEH TERBATAL BILA-BILA MASA.(dgn perbuatan,petuturan,niat)ISLAM ITU TIDAK KEKAL KECUALI ORANG YANG MENJAGA APA ITU ISLAM.

SEPOTONG HADIS UNTUK EMPUNYA BLOG DAN PEMBACA SEMUA AGAR RENUNG-RENUNGKAN HADIS TERSEBUT.

Sabda Rasulullah SAW:

Bukanlah daripada golongan kami (golongan umat Islam) barangsiapa yang menyeru kepada perkauman,

dan bukanlah daripada golongan kami (golongan umat Islam) barangsiapa yang berjuang demi kerana perkauman,

dan bukanlah daripada golongan kami (golongan umat Islam) barangsiapa yang mati kerana perkauman.
-Hadis riwayat Muslim, Abu Daud dan An-Nasa'ie.

SEMOGA ANDA MASIH KEKAL SEBAGAI ORANG ISLAM

Anonymous said...

Ini pesanan unutk Abang Parpukari.
Tolong sampaikan.

Orang Kg Buah Pala sudah mintak UMNO punya bantuan.

Ini, lepas Federal court sudah cakap itu villagers tidak ada hak tuntut tanah itu.

Saya ingat UMNO dasyhat.

Dalam rundingan itu, UMNO boleh suroh pemaju undur supaya orang Kg Buah Pala akan dapat balik tanah itu.

Tengok tarikh rundingan - 25 Aug...Tarikh pilihan raya kecil Permatang Pasir!

Bes betul.

Hari itu UMNO akan bagi tahu itu developer akan 'reconsider' rayuan, dan ini boleh pastikan orang India (keling - dalam you punya bahasa) undi untuk UMNO dalam pilihan raya kecil!

Bagus punya helah untuk pancing undi dari keling?

Tolong tulis lagi, macam mana UMNO boleh tolong orang Kg Buah Pala.

Dan apa kata awak angkat foto with Uthayakumar/Hindarf dan publish dalam you punya blog? Orang keling tetap akan undi UMNO tahu?

And then the undi dari komunis (actually Cina, but you only call them komunis)...apa kata you phone call Chin Peng and speak to him.

Kalau Cing Peng boleh mintak orang komunis undi untuk UMNO, then in return you can ask kerajaan to allow Chin Peng to return to his home town SATU KALI SAHAJA?

I will give you more ideas, bila saya dapat lagi ilham.

UMNO VOTE CAMPAIGNER